dimarts, 30 d’octubre del 2012

La importància dels mitjans de comunicació i audiovisuals en l'educació (COED 1)

El tema del que hem tractat l'última classe del divendres a COED és de lo important que pot arribar a ser els mitjans de comunicació i audiovisuals per l'educació dels infants que comencen a conèixer aquest àmbit.
Avui en dia tots els nens tenen fàcil accès a la televisió i la xarxa, en general als mitjans de comunicació.
Els nens passen moltes hores davant d'aquestes pantalles per això és molt important que aquests mitjans de comunicació prenguin responsabilitat, ja que sense voler-ho també són educadors.

Reflexió : És important saber que els mitjans de comunicació i audiovisuals han agafat molta més empenta aquests últims anys, i que s'han convertit en una eina essencial per educar als infants avui en dia. 


Per complementar aquesta informació la mestre ens va posar el següent vídeo, que profunditza més sobre aquest tema.


Edu3.cat

dijous, 25 d’octubre del 2012

Els Wikis





Un wiki o una wiki és un lloc web les pàgines poden ser editades per múltiples voluntaris a través del navegador web.
La finalitat d'un Wiki és permetre que diversos usuaris puguin crear pàgines web sobre un mateix tema, d'aquesta manera cada usuari aporta una mica del seu coneixement perquè la pàgina web sigui més completa, creant d'aquesta forma una comunitat d'usuaris que comparteixen continguts sobre un mateix tema o categoria.

Usos educatius dels wikis en l'escola segons Jordi Adell:


Jordi Adell diu que els wikis el que millor tenen és que poden reflexionar i repartir-se la feina entre els alumnes que eduques.

Diu que:

-Són un espai de comunicació a classe.
-Poden col.laborar tots.
-S'hi pot presentar feines amb ell.
-És un arxiu de texts en procés d'elaboració.
-Manual de classe.
-Espai per el treballar en grup.

Jordi Vivancos- Virtuts pedagògiques dels wikis

Entra del seu bloc on explica les virtuts pedagògiques dels wikis

Què són els RSS?



RSS és una forma molt senzilla perquè puguis rebre, directament al teu ordinador o en una pàgina web en línia (a través d'un lector RSS) informació actualitzada sobre les teves pàgines web favorites, sense necessitat que hagis de visitar una a una. Aquesta informació s'actualitza automàticament, sense que hagis de fer res. Per rebre les notícies RSS la pàgina haurà de tenir disponible el servei RSS i hauràs de tenir un lector Rss.

Si hi ha diverses pàgines web que t'interessen que van actualitzant els seus continguts i t'agradaria mantenir-te informat, un lector RSS t'estalviarà molt de temps en aquesta tasca.


Explicació sobre el RSS




Explicació sobre el RSS

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Qui ets tu? (COED 2)

Aquesta vegada la tasca a realitzar era descriure a un company de la nostre classe, ja fos per mitjà d'una descripció, d'un poema o d'un vídeo.

En el meu cas vaig escollir fer una descripció que anava acompanyada d'una fotografia, la meva companya era l'Anna Ferrer, a continuació deixaré la meva descripció i la  fotografia.


-Aquesta història parla d'una noia molt alegre. Una noia de disset anys,
a dos setmanes de ser major d'edat, cosa que desitja amb molta intensitat.
Ella estudia educació infantil perquè els nens petits són la seva debilitat, especialment la seva cosina petita, la Martina.
 
El seu lloc més estimat és la natura en general, és on ella es sent realment lliure. No hi ha res que li agradi més que el camp, els cavalls i les acampades joves de cada any. 
Tant de platja, com de muntanya, això si, amb un somni anomenat surf. 
La seva via de desconnexió? El violoncel, una autèntica artista amb ell, sortida del conservatori. Feliç i responsable, sempre molt amiga dels seus amics. 
És una noia molt familiar, li encanten els dies en família, i més si el lloc de trobada es Sitges, a casa dels seus avis. 

Sempre està en constant pensament. De vegades pensa tant que s'angoixa per petites coses, que després quan hi reflexiona se n'adona que no n’hi havia per tant. És molt tossuda, tant per les coses bones com per les dolentes, el que es proposa ho vol aconseguir sigui com sigui. 

Li encanta llegir quan el llibre li agrada, encara que quan l'ha de llegir obligat també ho fa. La música clàssica és el que mes li relaxa en un dia amb molta feina.
Li agrada estar sola, tenir un moment per totes les seves coses, però no li agrada el sentiment de soledat.
És una persona indecisa i a l'hora impulsiva, encara que de vegades pensa massa en com la gent la podrà jutjar i això la cohibeix a l'hora de dir segons quines coses.
“La Pegatina” és el seu grup preferit de música.
Admira a Carles Puyol i a Josep Guardiola, sobretot com a persones, i això és quelcom que defineix els seus valors.



Reflexió : Descriure a un company ens serveix per fixar-nos més en els detalls. En la part de llenguatge escrit has de tenir compte de quines paraules utilitzes i que tota la descripció tingui cohesió.

dijous, 18 d’octubre del 2012

Delicious



Delicious és un servei de gestió de marcadors socials en web. Permet afegir els marcadors que clàssicament es guardaven als navegadors i categoritzar-los amb un sistema d'etiquetatge denominat folcsonomies (tags).
No només pot emmagatzemar llocs webs, sinó que també permet compartir-los amb altres usuaris de del.icio.us i determinar quants tenen un determinat enllaç guardat en els seus marcadors.
Un dels secrets del seu èxit sigui potser la senzillesa de la seva interfície, usant HTML molt simple i un sistema de URLs llegible. A més posseeix un flexible servei de sindicació web mitjançant RSS i una API que permet fer ràpidament aplicacions que treballin amb del.icio.us.

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Qui sóc jo ? (COED)

La tasca a realitzar era portar una fotografia nostre que creguéssim que ens identifiqués i fer una reflexió sobre nosaltres i si ens havia costat trobar aquesta fotografia. 

Descriu el procés a seguir per triar aquesta fotografia: 


No m'ha costat gens triar aquesta fotografia, ja que vaig pensar en aquesta quan va dir que havíem d'escollir alguna que ens identifiqués. Crec que aquesta m'identifica molt per l'acció que estic fent, jugant a futbol. Aquesta fotografia ja estava feta. El meu grau de satisfacció envers la foto escollida és alt.


Aquí està la meva fotografia. 




Reflexió : És difícil descriure't a tu mateix, saps que et coneixes però a l'hora de plasmar-ho en un full te n'adones que no tant, és una activitat interessant.

divendres, 5 d’octubre del 2012

Treballem amb el Google Drive


El programa del que tractarem s'anomena Google Drive és una eina d'internet a través de la qual es poden crear documents compartits amb dos o varies persones que estiguin connectades alhora. Es poden crear documents,formularis, presentacions i fulls de càlcul. Amb aquest programa el que es facilita és que d'aquesta manera tots els participants del document poden anar modificant qualsevol cosa d'aquest segons creguin convenient.

L'activitat que hem fet amb aquesta eina va ser la següent: 
Es va crear un document de google drive i el vam compartir amb tots els components del grup. Es va elegir el tema de : La importància de l'estimulació primerenca. El pas següent va ser crear una presentació amb la informació que havíem recopilat anteriorment. Finalment vam crear un formulari del tema.
Aquí ho podeu veure posat en pràctica :

Treball de classe amb grup



Presentació